Fotoğrafın yaratılıp ortaya çıkartılması, deklanşöre basmayla birlikte oluşan bir görüntü avcılığı değil, öncesi, çekim anı ve çekim sonrası yapılması gerekenlerle birlikte disiplinli bir çalışmayı gerektiren daha uzun bir süreçtir. Fotoğrafçı ise, baştan sona bu süreci kendi kontrolü altında tutarak yönetip idare eden kişidir.
Yakın zamana kadar, yani fotoğraf dünyası sayısal teknoloji kullanımına başlamadan önce, bu sürecin son aşamasında Karanlık Oda çalışmaları yer alırdı. Çekim sonrası karanlık odalarda kimyasallara elini sokmayan, onların kokusunu solumayana fotoğrafçı denmezdi neredeyse. Bugün, dijital teknoloji kullanımının sağladığı kolaylıklar neticesinde, artık her şey çalışma masamızda, bilgisayarımızın tuşları ve mausumuzun kontrolünde. Çekim sonrası fotoğrafta yapılması gereken düzenleme ve müdahaleleri bu yeni dönemle birlikte masa başından ışıklı bir alanda kimyasal kokularından uzak yapıyoruz. İşte bu yüzden, karanlık oda çalışmaları yerine geçen bu yeni alan "Aydınlık Oda" adıyla dilimize yerleşmiş bulunuyor. Eskiden karanlık odada argandizör başında ve kimyasal kokuları arasında yapılan fotoğrafik işler şimdi beyaz ekran karşısında harcanan zamanla şekillenmekte.
Analog dönemde daha çok objektifimizin kalite ve keskinlik başarısına bağlı olan olmazsa olmazların yerini yeni dönemde, "Hue" ler, "Saturation, vibrance, Clarity, Sharpining ..." ve bunlar gibi bir dizi İngilizce isimlerle adlandırılmış dijital sürgüler aldı. Dijital Teknoloji kullanan fotoğrafçının artık sadece bir fotoğraf makinesine sahip olması yetmiyor; yüksek hızlı kart okuyucularından başlayarak USB aktarma kablolarına varıncaya kadar bir yığın aksesuvara sahip olmak yanında yüksek çözünürlüklü bir LCD ekran ve yüksek teknolji ürünü makinemizin hızına çabuk adaptasyon sağlayacak bilgisayarlar ve seyyar Hardiskler bir fotoğrafçın yeni dönemdeki olmazsa olmazları.
KAPSAM
Aydınlık Oda Atölyemizde işte bu yeni dönemin olmazsa olmazlarını ele alıp onları yakından tanıyacak, en ekonomik şekilde kendi aydınlık odamızı oluşturacağız. Daha sonra ise çekim öncesi yapılması gereken ayarlardan başlayıp çekim sonrası fotoğrafın düzenlenmesi ve olağan müdahale yollarını öğrenecek, izlenme seyir kalitesi yüksek fotoğrafların yaratılma sürecini birlikte kontrol edeceğiz.
Fotoğrafın sadece bilgisayar ekranlarında ve sosyal medya platformlarında seyredilen bir meta olmadığını görüp, baskıya dönüşerek duvara asılacak kadar beğeni düzeyi yüksek fotoğrafları yaratma serüvenini birlikte yaşayacağız. Dijital Baskı araçlarının kontrolü, baskı atölyelerini arzu ettiğimiz şekilde yönetip yönlendirmek de dahil olmak üzere fotoğrafın çekim sonrasındaki tüm süreci bilinçli bir şekilde kontrol etmeyi öğreneceğiz.
GEREKLİLİKLER
Seminer sınıflarımız maksimum 5 kişi ile sınırlı olup, uygulamalı olarak bir fotoğrafın tüm üretim sürecini projeksiyon makinesi ile perdeden izleyerek ve bizzat eğitmen desteği ile birlikte kontrol ederek öğreneceğiz. Katılımcıların Temel Fotoğrafçılık Eğitimlerini almış, Bilgisayar kullanmayı biliyor ve kendi laptopları ile seminere katılması gerekli olup en az Photoshop CC ve NicColor Efeckt programları yüklü olmalıdır. Bu programlara sahip olmayanlar kurs süresince kullanmak üzere lisans kiralama işlemi yapabilirler.
Program ilan edilen tarihte başlar ve haftada ikişer saatlik sürelerle, haftanın aynı günü ve aynı saatlerini kapsayacak şekilde toplam 7 gün ve 16 saatlik bir periyotta gerçekleşir. Katılımcılara Atölye sona erdiğinde bir katılım belgesi ve Atölye Eğitmeninin imzalı bir fotoğraf albümü ücretsiz verilir.
Seminer içerik planı kayıt esnasında katılımcılara ayrıca verilecektir.
ÜCRET - ÖDEME
Bu programın toplam paket fiyatına KDV Dahil olup, katılımcılar sistem üzerinden online olarak ödeyerek kesin kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
Progama katılım ücretini, web sayfamız üzerinden güvenli alışveriş imkanlarını kullanarak ödeyen ilk 5 kişi ile bir sınıf oluşturulur, sınıflara uyum gösteremeyen, adaptasyon sorunu yaşayarak başarı oranı yavaş ilerleyenler sınıftan ayrı özel bir çalışmaya daha tabi tutulurlar; ilan edilenden fazla katılım olması durumunda ise farklı günlerde farklı sınıflar oluşturulur. Her ne kadar programın iptali söz konusu olmasa da olağan üstü sebeplerden dolayı İZFAK tarafından bir İPTALduyurusu yapılmadığı sürece internet üzerinden gerçekleşen ödemeler iade edilmez ve seminerler yine İnternet üzerinden ve Video Konferanslar şekilinde gerçekleşir.
Katılımcının ödeme sonrası ilan edilen ilk programa mazereti sebebiyle katılamaması durumunda bir sonraki tarihte ilan edilerek açılacak olan yeni sınıfa kaydı yapılır. İlan edilen gün ve saatlerdeki derslere mazretsiz katılmama hallerinde ise kendi rızasıyla vaz geçmiş sayılacağından ödemiş olduğu ücret bildirimsiz olarak izfak adına gelir kaydedilirek kullanım hakkı bir takvim yılı saklı kalır.
SEMİNER SONUNDA
Bu seminere katılanlar teorik bilgilerin paylaşılması sonrasında, kendilerini bir anda yoğun bir tempo içinde çalışırken bulacaklar; önceden kararlaştırılan çalışma takvimi ve sonrasındaki uygulamalara özen gösterenler çok kısa bir süre içinde hem çekim anında hem de çekimden sonra fotoğraflarındaki düzelmeleri gözle görebilecek kadar iyileşmiş olarak fotoğraflarını düzenleyerek paylaşabilecek, baskı teknolojilerinde bir makine operatörünü yönetip yönlendirecek kadar teknik yeterliliğe kavuşmuş olarak fotoğraflarının baskı işlemlerini yaptırabileceklerdir. Atölye direktörünün yönlendirmeleri ile her geçen gün iyileşerek duvarları süsleyecek mükemmel görsellere sahip olacaklardır.
Bu atölye sadece teorik derslerle sınırlı olmayıp 1 Yıllık Hediye İZFAK üyeliği sayesinde, katılımcının tüm çalışmalarını teknik analiz ve yeterlilik değerlendirmeleriyle sonuçlanacak bir süreçte işbirliği ve yardım desteği alabilecekler.
Maksimum katılımcı Sayısı 10 kişi olup, atölye minimum 5 kişi ile başlar