Günümüzde fotoğrafa yeni yüklenen "çağdaş" kavramıyla birlikte "yaratıcı belgesel" gibi fotoğrafçının öznel bakışını daha çok işin içine kattığı, bir foto-öykü yazma zorunluluğunu hissettiği ve günümüzde çok değerlenen, zamanını hayli ekonomik kullanma eğilimindeki izleyici kitlesinin de küçük lokmalar halinde tüketebileceği etkili işler üretilmektedir. Artık fotoğraf, kendi biçiminden çok, özü ve sunumunun biçimiyle de yeni bir estetik dil oluşturmaya başlamıştır. Bu atölye çalışmasında konusunda uzman, usta Fotoğrafçı sayın Tahir Ün'ün atölye direktörlüğünde fotoğraflarımızı, ses ve video kayıtlarımızla birlikte kullanarak daha güçlü anlatımlara yönelebilmenin yöntemlerini göreceğiz.
Not: Bu çalışma bir fotoğraf işleme, video ve ses işleme eğitimi değildir. ancak basit sistem araçlarıyla ses ve video kroplama gösterilebilecektir.
Gereklilikler:
Temel fotoğraf bilgisine ve bir kameraya sahip olmakla birlikte bir gün için de dizüstü bir bilgisayar gerekecektir.
ATÖLYE DİREKTÖRÜ
Tahir ÜN
PROGRAM
1. GÜN : Fotoğrafın tarihsel sürecinde öznel ve nesnel yaklaşımlar üzerine... Çağdaş fotoğrafın sunum ve tüketim sürecine ilişkin yeni açılımlar... Fotoğrafın çoklu medyayla ilişkilendirilerek öykü hazırlanmaya teorik ve teknik bakış...
2. GÜN : Video ve ses kaydının estetik ve teknik olasılıkları... Proje hazırlığı... Keşif...
3.GÜN : Çekim pratiği...
4-5. GÜN : Multimedya öykü tasarımı...
Maksimum Katılımcı Sayısı 10 kişi olup Atölye Minimum 5 kişi ile başlar...