Eğitmenliğini, bir dönem Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmış Devrim Taban hocamızın yaptığı Kısa Film Atölyesi’nde, kısa film yapım aşamaları tüm bileşenleri ile derinlemesine anlatılacak; sekiz haftaya yayılan seminer süresince her hafta başka bir konu ele alınarak dersler teori ve uygulamanın bir arada yürütüldüğü bir çerçevede işlenecektir. Seminer haftada iki gün ve günde iki saat olarak gerçekleşecek ve o haftanın ilk günü işlenecek konunun teorik kısımları anlatılacak ve örnekleri gösterilecek, ikinci günü ise işlenen konunun uygulaması yapılacaktır.
Her hafta işlenen konuların özellikleri göz önünde bulundurularak, Türkiye’den ve Dünya’dan önemli kısa film örnekleri izlenecek ve derste öğrenilen konular örnekler üzerinden tartışılmaya devam edilecektir. Anlatılan konular somut örnekler üzerinden tartışılacaktır. Üçüncü haftadan itibaren örnek sahne çekimleri ile uygulamalar yapılmaya başlanacak, 7. ve 8. Hafta sınıfta ortaklaşa yazılmış olan kısa film senaryosunun production ( yapım ) ve post production (yapım sonrası) aşamaları gerçekleştirilerek bir kısa filmin yapımı tamamlanacaktır.
Kısa Film Yapımı, Minimal Sinema’nın anlatım özelliklerinin rahatlıkla kullanıldığı bir türdür ve Kısa Film asla Uzun Metrajlı Bir Filmin bir sahnesi değildir. Anlatım olanakları daha özgür, deneysel ve canlıdır. Kendi içinde, özgün yapısı ve rahat değiştirilebilir dinamikleri içerisinde barındırır. Elimizde basit bir kamera, basit bir ses kayıt cihazı ve basit bir aydınlatma aracı, ancak harika ve zeki bir fikirle, güzel bir kısa film yaratabiliriz. Kısa Filmde ihtiyacımız olan kusursuz bir kamera kullanımı, mizansen düzenlemesi, ışık yapımı, profesyonel oyuncu performansı değil, kısa filmi kısa film yapan tüm dinamiklerin gerçek anlamda özümsenip hayata geçirilmesidir. Anlatacak bir hikâyesi olan, bu fikrini kısa film yoluyla paylaşmak isteyen dostları Kısa Film Atölyemize beliyoruz.
Arzu edenlere zenginleştirilmiş eğitim programı ve ayrıntıları ayrıca broşür olarak gönderilir; lütfen isteyiniz...
Eğitmenimiz Devrim TABAN kimdir ?
1978 İstanbul doğumlu olan Devrim TABAN Liseyi Bursa Atatürk Lise’sinde okuduktan sonra Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünü kazandı. Üniversite yılları boyunca 2. Sınıftan itibaren çeşitli yarışmalarda çeşitli projelerle dereceler elde etti. Senaryo, Kısa Film, Reklam, Belgesel Film dallarında birçok çalışmada yer alan Devrim TABAN, Senaryo Yazımı, Görüntü Yönetmenliği, Yönetmenlik, Kurgu Yönetmenliği alanlarında çalışmalar yaptı. Aynı Üniversite’nin aynı bölümünde Yüksek Lisans Tez aşamasında olan Devrim Taban, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Televizyonu TVA’ da 3 yıl boyunca Yönetmenlik yaptı; 10 yıla yakın bir süre Yaşar Üniversitesi’nde görev alarak Üniversitenin Medya Merkezi’nin kuruluşunda bulundu ve Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Görüntü Düzenleme dersleri verdi; 2014 yılı içerisinde İnsan Kent ve Soma’da Sekiz Saat adlı belgesel filmlerde Yönetmen, Görüntü Yönetmeni ve Kurgu Yönetmeni olarak yer aldı.
Kısa Film Yapım Teknikleri, Kısa Film Senaryosu üzerine çeşitli çeviriler ve araştırmalar yapan Devrim TABAN çeşitli Belgesel Film Projeleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor.