Tebrik ederim, emeğinize sağlık.
Tebrik ederim
Siyah ve Beyazın iyi kullanıldığı günümüz kesitlerinden kareleri büyük bir hayranlıkla izledim. Tebrikler.
Çok güzel bir sergi, emeğinize sağlık
Tebrik ederim sevgili hocam...gölgelerin gücü adına...ustaya yakışır sergi...tebrik ederim
Serginin ismine yakışır bir çalışma olmuş, tebrikler.
Maruf bey merhaba, Gölgeye Saygı albümünüz İçin emeklerinize sağlık. Bu güzel fotoğrafları, bilgileri ve deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız İçin teşekkür ederiz. Bu albümden sonra gölgelere bakış açım bir farklı olacak. ??
Çok keyigle izlediğim bir sergi oldu.Kutluyor paylaştığınız için teşekkür ediyoruz.Bir telekkürde İzfak'??????????
Değişik, zor ve sabır isteyen bir konu ve çok güzel fotoğraflar. Siyah beyaz olmasıyla izleyici dikkati renklerden uzaklaşmış oluyor ve doğrudan konuya, gölgelere yöneliyor. Bu güzel sergi için çok teşekkür ederim. Elinize gözünüze sağlık.
"Gölgeye Saygı" isimli sergi ve sohbet ortamında bulunmak için çekici bir şey gerekliydi. Tabiki sanatçının ve düzenleyicinin kimliği güven veriyor ama beni en çok etkileyen unsur bu isim oldu, Gölgeye Saygı... Eğer fotoğraf sanatıyla uğraşıyorsak tabii ki ışık kadar, onun karşıtı olan gölgeye de saygı duymak gerekmektedir. Gölgeyi yok sayarak iyi fotoğrafa ulaşamayız. Gölgedeki ayrıntı her zaman saygı duyarak izleyiciye göstermemiz gerektiği için Gölgeye olabildiğince saygı göstermek zorundayız. Bu ayrıntıya önem verip fotoğrafçılara anlatıldığı için kazançlıyız. Katkılarınız için teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum.
Tebrik ederim.
Zeynel bey böyle güzel fotoğrafları görme imkanı buldum sayenizde. Maruf Bey'i tanıdığım için çok memnun oldum. Maruf bey Platon'un Mağara Alegorisini harika anlatmışsınız. Gölge simgesinin ilk kullanımı olmalı. Benim gölge deyince aklıma gelen 2. kişi de Jung'tur . Fotoğraf üzerinden hiç düşünmemiştim. Bana bir yol açtınız. Bir de Kobo Abe'nin "Kumların Kadını" adlı kitabının son sayfasındaki gölge imgesi üzerinde düşünülmeye değer diye düşünüyorum. Teşekkür ediyorum bu güzel sergi için.
Maruf bey, emeğinize sağlık. Harika fotoğraflar...Bize onlarla buluşma fırsatı verdiğiniz için teşekkürler
Harika fotoğraflar..Emeğinize sağlık..
1993 yılından itibaren Fotoğraf sanatıyla ilgilenmeye başladı.
”Onlar Hep Uzaktalar”, “Yığılmalar “, “Bir Toprak Hikayesi”, Işıkla Çizdiğim Yaşam”, ”Gölgeye Övgü”, “Türkiye’de Hiphop”, “İçebakış” isimli belgesel – fotoğraf projelerini yaptı.
Ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında çeşitli derecelerde 67 ödül kazandı.
İngiltere ve Lüksemburg’ta düzenlenen Uluslararası bienallerde Türkiye’yi temsil eden takımda yer aldı.
Yurt içinde 17 Kişisel sergi açtı. Belçika’da ve Vietnam’da kişisel sergiler açtı.
7 Fotoğrafı devlet müzelerine kabul edildi..
“Türk Fotoğrafçılar Kütüphanesi-29” ve “ Fotoğrafın Kırk Yıllık Yolcusuyla Bir Günlük Yolculuk” isimli iki fotoğraf albümü/ kitabı çıkardı
1991 Yılında TSK Foto-Film Merkezinde Sinema eğitimi aldı. 2005 Yıiında Film Yönetmenleri Derneğinde yönetmen yardımcılığı kursunu bitirdi.
Pek çok filmde Set fotoğrafçılığı, görüntü yönetmenliği asistanı ve yönetmen asistanı olarak çalıştı.
“Boşluk” ve “ Öç” isimli iki kısa film çekti.
“Mesih’in Geçişi” “Beş Benzemez” “Control+Z” adlı kısa filmlerde görüntü yönetmenliği yaptı
12. ve 13. Altınkoza Film Festivalinde Adana Sanat Konseyi Temsilcisi olarak Halk jürisinde görev aldı.
Çeşitli üniversitelerde göstergebilim ve fotoğraf okuma ile film çözümlemeleri konularında konuk eğitmen olarak dersler verdi. Halen Görsel okuryazarlık, Temel fotoğraf eğitimi, Fotoğrafta Anlam Yaratma ve Göstergebilim, Sanat tarihi ve sanat felsefesi. Sinema da Anlatım Teknikleri ve Film Çözümleme teknikleri konusunda dersler vermektedir.